Follow

Kijk, dit dus. Die ellende waait over uit Amerika. We waren er hier toch grotendeels uit, maar blijkbaar beleeft agressief demonstreren en geladen lulkoek verkopen voor de deuren van een medische instelling een opleving. Hoe kan ik het duidelijker zeggen dan dat iedereen die niet de zwangere vrouw in kwestie of haar arts is zich er niet mee moet bemoeien?

nos.nl/l/2434929

Voor een land vol “onafhankelijke” mensen die zich door niemand de wetten laten voorschrijven en achter niemand aanlopen vind ik het toch wel opvallend hoe vaak de waanzin die we in Amerika zien hier kritiekloos, likkebaardend en kwijlend een op een wordt overgenomen. Soms waaien er goede dingen over - BLM, Me Too - maar veel vaker lijken domme, wrede trends uit Amerika hier onweerstaanbaar.

@ClaudetteK Dit is het resultaat van jarenlang bezuinigen op onderwijs en het uithollen van ons kritisch denkvermogen. 😖

“Open staan” voor iets heeft vaak te maken met onwetendheid in plaats van een onderbouwde nieuwsgierigheid.

@ClaudetteK misschien zijn de mensen veel, veel, veel dommer dan jij je realiseert...

@rghvdberg Dat zou heel goed kunnen. Maar die mensen maken ook onderdeel uit van onze maatschappij en verzieken dus niet alleen mijn beleving hier maar ook die van andere mensen die graag van deze bullshit verschoond zouden blijven. Je kunt niet én “je eigen onderzoek doen” en slaafs achter de agressiefste debielen aanlopen die je kunt vinden. Toch?

@ClaudetteK Dit is natuurlijk wel, alweer, een kleine groep de het verpest voor de menigte.

Valt alleen op dat er steeds meer kleine groepen lijken te bestaan.

@ClaudetteK @rghvdberg je eigen onderzoek doen is gewoon wat youtube filmpjes kijken en wat talking points uit je hoofd leren.

@StroomAfwaarts @rghvdberg Ja. Dus lekker achter een ander aanlopen. Zucht. Dit krijg je als op school niet ook aandacht besteed aan bronnenwaardering en rhetorica. Maar nu ben ik natuurlijk elitair aan het wezen.

@StroomAfwaarts @rghvdberg Zeker! Hihi, ik ga gelijk mijn puntmuts opzoeken. 🤭 Met heksen moet je trouwens oppassen… 😈

@ClaudetteK alleen al het feit dat in de coronademonstraties mensen met confederatievlagen en maga-petjes rondliepen zei mij eigenlijk al genoeg. En ook de latere Russische vlaggen in de demonstraties waren een teken aan de wand.
Er wordt vanuit (bepaalde groepen uit) die landen aangestuurd op ondermijning van de Europese en nationale overheden in Europa.
En wat zeggen die overheden? "luisteren naar 'bezorgde burgers' en in gesprek blijven". Sukkels.

@StroomAfwaarts Ja, precies! En ik vraag me dan ook af wat er zo aantrekkelijk is aan al die roeptoeterij. Blijkbaar zorgt het ervoor dat mensen zich belangrijk of bijzonder voelen of zo, terwijl ze eigenlijk gewoon opgaan in een luide, domme menigte.

@ClaudetteK
mijn collega vindt zichzelf heel slim, en de demonstraties zijn gezellig met vrienden, en hij weet kennelijk niet eens wat voor fout volk er voorop loopt, want hij heeft ze nog nooit gezien.
Maar hij vindt het wel schandalig dat de msm schrijft dat er rechtsextremisten meelopen 🤷

@StroomAfwaarts Oy! Pijnlijk. Ik wens je veel sterkte me die collega dan.

@ClaudetteK

Daarnaast is het de nieuwe frame om alles een frame te noemen.

Vroegah zeiden ze: Wat je zegt ben je zelf.

Tegenwoordig is dat weer helemaal van toepassing.

@Bosbesje Ah, ja, vroegah. Daar zijn ze allemaal trouwens ook zo dol op: vroegah. Toen was alles beter en mooier en zo. Behalve alle dingen die dat niet waren, en dat zijn er heel wat. Maar daarmee bedoelen ze vast eigenlijk“beter voor hen” en de rest deed er niet toe, en daar hoefde je ook geen rekening mee te houden. Wat dat is natuurlijk helemáál vermoeiend! Die woke samenleving kost gewoon zoveel inspanning!

@Bosbesje Juist! Mensen die naar vroegah terug verlangen, zijn meestal mensen die of niet goed weten hoe het vroeger echt was en wat er allemaal toch wel heel erg tegenviel, of mensen die in die tijd in een gunstige positie zouden hebben verkeerd en zich aan de minder fortuinlijke medemens weinig gelegen zouden laten hebben.

@ClaudetteK

Als ik naar mezelf kijk, zie ik dat ik vroegah heel druk had met andere dingen, zodoende lijkt het dan dat er minder problemen waren, dat is niet zo maar ik had er geen oog voor.

@rghvdberg @ClaudetteK @Bosbesje 😂
wij kregen op het middelbaar op een gegeven moment twee computers, waarvoor je tijd kon reserveren. Wij hadden 1600 leerlingen, en de computers stonden letterlijk in een inloopkast onder de trap. Ik zal 14 of 15 zijn geweest.

@rghvdberg @ClaudetteK @Bosbesje Dat lag niet aan de internet maar aan je telefoonlijn. 😋

@rghvdberg @ClaudetteK @Bosbesje De Acorn!! Daar heb ik mijn tafels op geoefend op school.

@ClaudetteK
Ik krijg sterk de indruk dat dit een doorgeschoten geval is van 'objectieve' berichtgeving.

Als bv 99% voor recht op abortus is en 1% tegen, maar je geeft beiden even veel aandacht, lijkt de anti-abortus groep veel relevanter dan ze werkelijk zijn.*
Bovendien kregen die religieuze extremisten vol de tijd om kritiekloos hun onzin uit te kramen.

*) Ik maak me wel zorgen dat ze door die aandacht (mogelijk) relevanter *worden*

@FreePietje Je heb zeker gelijk. Dat is het probleem met both sides reporting: het wekt de indruk dat beide kanten van gelijke grootte en gelijke relevantie zijn. Natuurlijk moet je afwijkende geluiden niet onder het tapijt vegen, maar er moet toch een manier zijn om de werkelijke proporties en de significantie weer te geven. En vermeld dan meteen even de feiten die de luide onzin weerspreken. Verantwoordelijke journalistiek of zo?

Sign in to participate in the conversation
AppDot.Net

Mastodon x appdot.net = fun? A place for former ADN users - on the whole